Na Miodzie z Imbirem

Piwo Na Miodzie Wielokwiatowym – kolejne piwo z serii piw miodowych. Po niezwykle udanym debiucie Piwa Na Miodzie Gryczanym przyszedł czas na piwo nieco lżejsze, wyrazistsze ale jednocześnie w pełni miodowe. Jasna barwa zachęca do sięgnięcia po kolejną szklankę, nuta imbiru dodaje szlachetnej cierpkości a miód wygładza wszystkie smaki. Można je pić na zimno, ale […]

APA

Amerykański wariant tradycyjnego pale ale. Wieloetapowo chmielone, dojrzałe piwo o wyrazistym charakterze. Niepowtarzalny smak i aromat z cytrusowymi nutami zawdzięcza kompozycji amerykańskich odmian chmielu: Cascade, Chinook, Equinox. Styl: American Pale Ale, Ekstrakt: 13,6° , Alkohol: 6,0%, temp. podania: 10°C, IBU: 46

Jabłonowo

Jasne, lekkie i rześkie piwo typu pilzneńskiego. Wytrawne, o doskonałej klarowności, orzeźwiające chmielową goryczką i aromatem. Wysokopijalne piwo na każdy dzień i na każdą kieszeń. Nagrody: III miejsce w kategorii piwa jasne w stylu Leichtbier (Konsumencki Konkurs Piw „Chmielaki Krasnostawskie” 2015). Styl: German Pilsener, Alkohol: 5,6%, Temp. podania: 5°C, IBU: 18

Pivo

Piwo oferujące mocne doznania smakowo-zapachowe, ze wzbogaconą goryczką i silnymi aromatami chmielowymi. Orzeźwiający lager, o delikatnej słomkowej barwie. Styl: Amber Lager, Alkohol: 5,2%, Temp. podania: 7°C, IBU: 15

Pils

To, co wyróżnia PILSA MANUFAKTUROWEGO na rynku zdominowanym przez jasne pełne lagery to naprawdę hojne chmielenie. Tradycyjny piwosz zasmakuje w treściwym, piwnym smaku i solidnej, pozostającej goryczce. Uwarzony ze słodu z POLSKIEGO jęczmienia, silnie chmielony tylko POLSKIMI odmianami chmielu: Marynka i Sybilla, odpowiednio długo dojrzewający w leżaku, krystalicznie przejrzysty dzięki zaostrzonej filtracji – to piwo […]

Gryczane

Ciemny lager o niewysokim odfermentowaniu i delikatnym chmieleniu. Barwę mocnej herbaty uzyskaliśmy nie tylko z uprażonej gryki ale również ze słodów karmelowych. W piwie podkreślamy jego słodowość, odsłaniamy lekkie posmaki gryczane, chmiel nie wybija się na plan czołowy – ważne aby wyczuć także zapach gryczany o niewielkiej wszak intensywności. Najlepsze do steku z grilla, schabowego […]

Koźlak Dubel

Ciemne piwo uwarzone aż z sześciu gatunków słodów jęczmiennych, o wysokiej zawartości alkoholu, bardzo bogate w smaku, o wykwintnej, złożonej słodyczy i trafnie dobranej goryczce chmielowej. Degustacyjne. Idealne do dziczyzny i pieczonego prosiaka oraz sałatek na słodko i karmelowych i czekoladowych deserów. Nagrody: II miejsce w kategorii piwa w stylu bock/koźlak (Konsumencki Konkurs Piw „Chmielaki […]

Belfast

Prawdziwie oryginalny smak! Stworzony specjalnie dla Państwa, niepowtarzalny i tajemniczy charakter zawdzięcza staroirlandzkiej recepturze, opartej na specjalnie dobranych i wyselekcjonowanych importowanych składnikach, które pozostają tajemnicą firmy. Piwo to nawiązuje do oryginalnych irlandzkich stoutów, jednakże na potrzeby polskiego rynku jego ostra gorycz została złagodzona tworząc specyficzny, delikatny smak. Nagrody: Srebrny medal w kategorii piwa ciemne (Jesienne […]

Na Miodzie Gryczanym

Piwo Na Miodzie Gryczanym – wysoka jakość i niepowtarzalność tego trunku potwierdzona jest między innymi nagrodą Grand Prix na prestiżowym konkursie piwnym Chmielaki Krasnostawskie w 2011 roku. „Najlepsze z najlepszych”- piwo warzone z dodatkiem jakże niedocenianej gryki, należycie odleżakowane i tuż przed rozlewem dosładzane doskonałym miodem gryczanym. Brak etapu filtracji pozwala zachować w pełni prozdrowotne […]

Miedziane

Miedziane to typowy altbier. Altbier oznacza dosłownie „stare piwo”. Zgodnie ze swoją nazwą ten gatunek piwa może się pochwalić długą i bogatą historią. W XIX wieku oparł się inwazji jasnych piw dolnej fermentacji, choć stracił na znaczeniu i dziś jest warzony głównie w Dusseldorfie i jego okolicach. Sekret tego piwa tkwi w dużym udziale słodu […]

Klasztorne

Piwo górnej fermentacji o głębokiej, ciemnobursztynowej barwie z rubinowymi refleksami. Do fermentacji zastosowano drożdże szczepu Trapist wytwarzające, oprócz alkoholu etylowego, bogatą gamę składników smakowo-zapachowych. Swój unikalny smak zawdzięcza również rozbudowanemu składowi surowcowemu, którego podstawą są różne słody jęczmienne i pszeniczne, a uzupełnieniem naturalny cukier karmelizowany oraz przyprawy korzenne i ziołowe. Ciepły proces fermentacji oraz zimny […]